Persbericht - Bekkevoort - Snelrecht voor drugkoerier

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op donderdag 7 april 2022 werd rond 20u een verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaat uit het verkeer gehaald door PZ Demerdal. Het voertuig maakte vreemde rijbewegingen, waardoor de agenten overgingen tot controle.

In het voertuig was enkel de bestuurder aanwezig, het betrof een Nederlander van 26 jaar oud. Zowel het voertuig als de bestuurder werden grondig gecontroleerd.

Bij de fouillering van de wagen werd een flesje met een onbekende vloeistof en enkele verpakkingen met wit poeder aangetroffen. Verder werden er op de verdachte zelf nog verschillende verpakkingen met drugs gevonden, die verstopt zaten in zijn jas.

De verdachte werd gearresteerd voor verder onderzoek. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte in het bezit was van GHB, cocaïne, speed, XTC, crystal meth en ketamine, telkens verpakt in kleinere hoeveelheden.

Tijdens zijn verhoor heeft de man toegegeven de drugs die dag bewust te vervoeren voor aflevering in België.

Het parket van Leuven heeft beslist de verdachte te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. Hij werd gedagvaard voor invoer, verkoop en bezit van verdovende middelen.
Zijn voertuig werd tevens in beslag genomen, het is aan de rechter om te bepalen wat hiermee verder moet gebeuren. De verdachte moet zich in mei gaan verantwoorden voor de rechtbank.

 

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten