Persbericht - Boortmeerbeek - Gerechtelijk onderzoek naar diefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 januari 2023 kreeg de PZ Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen melding van een diefstal op de parking van het warenhuis Carrefour aan de Leuvensesteenweg te Boortmeerbeek. Een vrachtwagenchauffeur zou twee personen opgemerkt hebben die enkele stapels klapkratten in een voertuig aan het laden waren.

Ter plaatse kon de politie achteraan het warenhuis nog enkele paletten met stapels groene klapkratten aantreffen, maar volgens de benadeelde was de lading van een drietal paletten gestolen. De PZ Vilvoorde/Machelen kon het verdachte voertuig aantreffen en ging over tot de interceptie en controle van het voertuig. In het voertuig trof men twee verdachten aan die allebei werden gearresteerd.

Er werd vervolgens een huiszoeking bevolen door het parket in de woningen van beide verdachten. In de woning te Machelen kon men in de garage 108 grote en 111 kleine klapkratten aantreffen, ook zes gsm-toestellen en twee walkietalkies. In de woning te Mechelen kon men 300 euro cash geld aantreffen. In twee door de Mechelse verdachte gehuurde garageboxen werden nog 771 plastiek bakken, 48 grote wc-rollen voor niet-particulier gebruik, 6 rolwagens, dozen handgel en allerhande voeding aangetroffen.

De verdachten betreffen een 29-jarige man uit Machelen en 31-jarige man uit Mechelen. De 29-jarige verdachte beweerde dat hij niet wist dat hij een misdrijf gepleegd had. De andere verdachte gaf de feiten toe.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal. De verdachten werden afgelopen vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Zij dienden op dinsdag 10 januari voor de raadkamer te verschijnen, alwaar hun aanhouding werd bevestigd.

Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten