Persbericht - Brecht - 89-jarige man slachtoffer van brutale home invasion

Het parket Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar een brutale home invasion in Sint-Job-in’t-Goor (Brecht) , waarbij een 89-jarige man gewond is geraakt.

 

Het slachtoffer werkte op woensdagochtend 29 mei in zijn voortuin. Rond 10 uur wandelde hij naar zijn tuinhuis met zijn rollator en ging dan naar zijn keuken. Op het moment dat hij zijn woning wilde binnengaan, kreeg hij een duw in de rug. De 89-jarige man viel op de grond en kreeg meteen een stamp. Twee verdachten hadden zich vermomd met een doek of sjaal. Ze sleurden het slachtoffer naar de woonkamer. Een van de verdachte sloeg de man in het gezicht, stampte op zijn romp en zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer, terwijl zijn kompaan het huis doorzocht. De buit: 150 euro, een rijbewijs, een oud gsm-toestel. De verdachten zijn daarna gevlucht.

Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis van Brasschaat gebracht, maar hij verkeert niet in levensgevaar.

Het parket Antwerpen tilt zwaar aan deze feiten, waarbij een oude weerloze man op klaarlichte dag het doelwit is van zwaar geweld.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen