Persbericht - Brecht - Onderzoek naar fatale schietpartij en naar gijzeling

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling en de schietpartij gisterennamiddag, waarbij een 21-jarige man het leven heeft gelaten.

 

Het latere slachtoffer had in de buurt van Breda (NL) twee mensen gegijzeld die hem terug naar een jeugdinrichting zouden brengen. Onder bedreiging van een wapen werd naar België gereden. De 21-jarige man liet de twee gijzelaars ter hoogte van Hoogstraten uit de wagen.

De auto werd daarna gesignaleerd en dan gelokaliseerd op de Mallebaan. Tussen de kruispunten van de Heihoefke en Kraaienhorst in Sint-Lenaarts (Brecht) is de twintiger gestopt, waarna een schietincident heeft plaatsgevonden. Daarbij werden door beide partijen geschoten.

De 21-jarige is daarbij gewond geraakt. De aanwezige politiemensen zijn meteen met de reanimatie gestart die werd overgenomen door de medische hulpdiensten. Helaas is de man ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Bij de twee incidenten zijn behalve het dodelijke slachtoffer geen andere mensen fysiek gewond geraakt.

 

Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor een onderzoek naar enerzijds de gijzeling en anderzijds het schietincident.

Gisterenavond is de onderzoeksrechter samen met het parket, het labo, de wetsdokter en de wapendeskundige ter plaatse gaan.

Het comité P heeft de opdracht gekregen om de betrokken politiemensen te verhoren. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen is belast met het verdere onderzoek naar het schietincident.

Het stressteam van de federale politie werd ingeschakeld om de betrokkenen inspecteurs bij te staan.

De wetsdokter zal een autopsie uitvoeren op het lichaam.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen