Persbericht - Brussel - dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Deze zondag, 14 juli 2019, rond 4u45, werd een man dodelijk aangereden op de kruidtuinlaan door een personenwagen komende van het centrum.

Een vooronderzoek werd geopend teneinde het slachtoffer als ook de bestuurder van de wagen te identificeren. Het parket van Brussel is afgestapt op de plaats der feiten en heeft een wetsdokter en verkeersdeskundige aangesteld als ook het labo van de federale politie.

Op maandag 15 juli kan het parket van Brussel u de identiteit van het slachtoffer meedelen. Het betreft een man van 21 jaar oud, B.I.P., van Roemeense afkomst. Zijn familie werd door de politiediensten op de hoogte gesteld van het tragisch ongeval.

Het onderzoek omtrent de bewakingsbeelden heeft toegelaten om het verdachte voertuig, op de late namiddag, te lokaliseren op de helihavenlaan te Brussel. De nummerplaat als ook de schade aan de wagen komen overeen met het verdachte voertuig.

Deze middag is de verdachte, A.M. geboren in 1995, zich komen aangeven bij de Brusselse politiediensten. Hij werd door de procureur des Konings van zijn vrijheid beroofd en wordt op ditzelfde ogenblik verhoord door de Brusselse politiediensten. Hij is gekend bij de politiediensten en justitie maar verkeert niet in recidivestatus.

Het parket van Brussel heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor:

  • Onopzettelijke doodslag
  • Vluchtmisdrijf
  • In gevaar brengen van voetgangers

De onderzoeksrechter beschikt over 48 uur om de verdachte te verhoren en om deze wel of niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsten.

Denis GOEMAN

Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten