Persbericht - Brussel - Europees aanhoudingsbevel afgeleverd door Griekenland

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Naar aanleiding van verschillende vragen inzake het Europese aanhoudingsbevel uitgevaardigd door de Griekse justitie tegen I.L. en de ontvangst hiervan door de Belgische justitie, kan het Brusselse parket het volgende bevestigen:

Op 27 april 2021 werd I.L. gearresteerd te Brussel in het kader van dit Europees aanhoudingsbevel, ter uitvoering van het arrest van het Hof van Beroep te Athene daterend van oktober 2020.

Zoals de procedure voorziet, heeft het parket van Brussel vervolgens een onderzoeksrechter gevorderd om over te gaan tot uitvoering van het Europees aanhoudingsbevel.

Betrokkene werd  op 28 april 2021 in de loop van de voormiddag verhoord door een onderzoeksrechter bij de Nederlandstalige rechtbank te Brussel, belast met deze zaak.

I.L. is niet akkoord gegaan met zijn overlevering aan de Griekse autoriteiten. De onderzoeksrechter besliste om betrokkene aan te houden.

De raadkamer van Brussel zal binnen de 15 dagen een beslissing nemen over de uitvoering van dit Europees aanhoudingsbevel. De datum van de zitting van de raadkamer is nog niet gekend, dit zal later worden meegedeeld.

 

Katrien Meulemans

Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten