Persbericht - Dendermonde/Buggenhout - vatting drugdealer na achtervolging

Dinsdagnamiddag 16 april 2019 omstreeks 16u30 diende de politie van Dendermonde de achtervolging in te zetten nadat zij een voertuig en de inzittenden wilden controleren op het vermoeden van dealen van drugs.

Een aantal ploegen van de naburige politiezone Buggenhout/Lebbeke kwamen in bijstand. Tijdens de achtervolging beging het voertuig verschillende verkeersinbreuken. Hiervoor werd PV opgesteld.

Ter hoogte van de Kerkstraat in Buggenhout veroorzaakte het achtervolgde voertuig een aanrijding met een tegenligger. Hierdoor kwam het voertuig tot stilstand. De inzittenden van het tegenliggend voertuig geraakten licht gewond door deze aanrijding.

Na de aanrijding zag de politie drie mannen uit het vluchtend voertuig klimmen en te voet wegvluchten. Eén man kon onmiddellijk geïntercepteerd worden.

In de nabije omgeving van het ongeval werden korte tijd later twee mannen weerhouden. Uiteindelijk bleken deze mannen niets met de feiten te maken te hebben en mochten zij na verhoor beschikken.

De man die onmiddellijk na het ongeval gevat werd, een 23-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, werd gisterennamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van het dealen van drugs. Hij werd aangehouden.

De twee andere personen die uit het voertuig konden wegvluchten worden opgespoord.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen