Persbericht - Deurne - Man aangehouden voor moord

Een 48-jarige man is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden voor de moord op een 52-jarige Kosovaar. Het slachtoffer is de nieuwe man van de ex van de verdachte.

 

Uit de vaststellingen tot op dit moment in het onderzoek heeft de 48-jarige verdachte met de Belgische nationaliteit het slachtoffer opgewacht aan de uitgang van een lagere school aan de Waterbaan in Deurne. De 52-jarige Kosovaar zou er zijn stiefkinderen ophalen, maar hij werd op straat verschillende keren met een mes gestoken.

Getuigen zagen de verdachte daarna wegwandelen in de richting van de Herentalsebaan. De politie was snel ter plaatse en kon de veertiger in de Van Havrelei zonder problemen arresteren.

Omstaanders dienden het slachtoffer de eerste zorgen toe, waarna het medisch personeel overnam. Voor het slachtoffer kon helaas geen hulp meer baten.  Het labo dat ter plaatse kwam voor het sporenonderzoek, telde dertien mes- en steekverwondingen.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor moord en er werd dinsdagavond een afstapping gehouden.

De lokale recherche van PZ Antwerpen voert nu het verdere onderzoek. Voor de onderzoeksrechter heeft de man zich beroepen op zijn zwijgrecht.

Hij zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen