Persbericht - Deurne - Onderzoek naar drie schietincidenten

Het parket Antwerpen heeft vanochtend een onderzoeksrechter gevorderd voor drie schietincidenten in Deurne.

Rond 4.30 uur deze ochtend werd er geschoten op een pand in de Van Steenlandstraat in Deurne. Op camerabeelden kwam een verdachte in een beeld die zes keer met een handvuurwapen schiet. De politie heeft 5 kogelinslagen geteld in de raam en één in de gevel. Op de beelden liep de verdachte weg richting Herentalsebaan waar even later vijf maal werd geschoten op huisnummer 142.

De Federale Gerechtelijke Politie en het labo zijn ter plaatse gegaan voor de vaststellingen en het onderzoek. Het parket vorderde de onderzoeksrechter die ook met het parket ter plaatse is afgestapt.

In de loop van de voormiddag werd een derde schietincident gemeld dat zich vermoedelijk ook in de vroege ochtend heeft afgespeeld. Daarbij is sprake van vier kogelinslagen in de raam van een appartement aan de Dascottelei in Deurne.

De link tussen de verschillende feiten zal tijdens het gerechtelijk onderzoek aan bod komen. Net als de aanwijzingen die de feiten zouden linken aan het drugsmilieu. Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen