Persbericht - Deurne - raadkamer bevestigt aanhouding verdachte schietpartij

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het onderzoek naar het schietincident in de Bisschoppenhoflaan in Deurne is vandaag een 25-jarige Nederlander voor de raadkamer verschenen.

In de nacht van 7 augustus 2021 werd een woning in de Bisschoppenhoflaan in Deurne beschoten met een vuurwapen. De bewoners waren op het ogenblik van de feiten aanwezig in hun woning maar er vielen geen gewonden. Op camerabeelden is te zien hoe de dader te voet arriveerde aan de woning en op de gevel vuurde. Er waren ook meteen aanwijzingen dat de dader zich verplaatst met een witte Volkswagen Golf GTI met een vervalste Nederlandse nummerplaat.

Tijdens een speractie door PZ Antwerpen naar aanleiding van de schietpartij reed later die nacht een Volkswagen Golf met hoge snelheid in op de aanwezige politiediensten. De politiemensen konden de aanrijding nog net verhinderen en probeerden het vluchtend voertuig te stoppen door een kogel af te vuren. De kogel doorboorde het rechterachterportier.

De bestuurder kon op dat moment ontkomen en vluchtte weg richting Nederland. Er werd een achtervolging gestart die later werd overgenomen door de Nederlandse politie met inzet van een helikopter.

In Rotterdam heeft de bestuurder zijn auto achtergelaten en is hij te voet gevlucht. In het voertuig werden wel het rijbewijs en de identiteitskaart van de verdachte teruggevonden. Het kenteken van de wagen bleek vervalst te zijn.

Op basis van de informatie over de wagen, de camerabeelden en de resultaten van het DNA-onderzoek die in het gerechtelijk onderzoek werden onderzocht, kwam de verdachte in beeld. In samenwerking met de Nederlandse politie en FGP werd de twintiger in zijn woning gearresteerd. Vorige week werd hij uitgeleverd aan ons land en werd hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst Vandaag verscheen hij voor de raadkamer in Antwerpen, die besliste om de aanhouding te bevestigen voor poging moord, poging doodslag, gewapende weerspannigheid, inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten