Persbericht - Edegem - Aanhoudingen in onderzoek naar brutale home invasion

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft gisteren een 26-jarige man aangehouden in het onderzoek naar een brutale home invasion in Edegem.

 

Op 20 mei 2019 werd een koppel van 74 jaar in hun woning in Edegem overvallen door een gemaskerde man. Hij bedreigde het koppel met een mes, eiste geld en wilde de sleutels van een specifiek type Mercedes. De slachtoffers werden geboeid aan handen en polsen en opgesloten in de garage. Ze konden zichzelf bevrijden en alarm slaan.

Het onderzoek door de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen leidde naar de broer van de poetsvrouw, een 43-jarige uit Edegem. De poetsvrouw en haar partner van 38 werden eerder gearresteerd.

De man van 26 die vandaag is aangehouden, is de broer van de poetsvrouw. Meteen na de feiten zou hij met de gestolen Mercedes naar Portugal zijn gevlucht. De wagen is daar teruggevonden, de man kon op 7 juni opgepakt worden en werd deze week uitgeleverd aan ons land.

Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. Hij ontkent zijn deelname aan de feiten. De onderzoeksrechter heeft de poetsvrouw intussen vrijgelaten onder voorwaarden. Haar partner blijft wel verder aangehouden.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen