Persbericht - Gent - bedreigingen met wapen

Gisterenmiddag werd de politie opgeroepen naar de Kapiteinstraat in Gent. Op een bus van De Lijn zou een man passagiers bedreigen met een mes. Hij zou ook een vuurwapen bij zich hebben.

Ter hoogte van de Kwikstaartlaan was de man van de bus gestapt en te voet richting Evergemsesteenweg gewandeld. Hij was gewapend de hal van het appartementsgebouw waar zijn vriendin verblijft, binnengestapt.

De politie kwam ter plaatse en kon de man aantreffen in de traphal. De politie maande hem aan zich over te geven. Hij trachtte nog te vluchten en sprong van de eerste verdieping naar de tussenverdieping. De politie kon hem echter staande houden. De man verweerde zich heftig bij zijn arrestatie waardoor een politieman gewond raakte.

Het vuurwapen, een jachtwapen met afgezaagde tweeloop, werd aangetroffen in de hal op de tweede verdieping. De man had ook een breekmes bij zich.

De verdachte betreft een 42-jarige man uit Eeklo. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding én de aanstelling van een gerechtspsychiater.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen