Persbericht - Heist-op-den-Berg - Arrondissementele sectie Ecofin voert onderzoek naar mogelijke fiscale fraude door een vleesverwerkendbedrijf in Heist – op – den - Berg onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen.

De arrondissementele sectie Ecofin van het parket Antwerpen voert een onderzoek naar mogelijke fraude door een groothandel en uitsnijderij in kippenvlees , gevogelte en wildproducten in Heist – op – den – Berg.

Het onderzoek nam een aanvang naar aanleiding van aangiftes van factuur – en etiketfraude en leidde zaterdag 12 mei en zondag 13 mei tot de uitvoering van diverse verhoren en huiszoekingen op het bedrijf in Heist – op – den – Berg en bij de zaakvoerders.

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft 2 verdachten, een man van 47 jaar en zijn partner van 37 jaar aangehouden op verdenking van informaticafraude, fiscale valsheden en gesjoemel met de BTW – aangifte.

Er zijn ernstige aanwijzingen dat het sotwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leverinsbonnen genereerde, misbruikt werd zodat lagere hoeveelheden vleeswaren op de bonnen vermeld werden dan de werkelijk geleverde hoeveelheden.

Over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid wordt nog volop onderzoek gevoerd ; een communicatie hieromtrent is nog voorbarig.

Het parket Antwerpen wenst te benadrukken dat het bijzonder zwaar tilt aan fraudemechanismen die de voedselketen en de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen.

Contactpersoon: Stéphanie Chomé 
0497/54.98.27
Beschikbaarheid voor quotes tussen 14u30 en 15u30 in het justitiepaleis Antwerpen