Persbericht - Hemiksem - Tiener aangehouden op verdenking van moord

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 18-jarige man uit Hemiksem aangehouden op verdenking van moord.

 

De politie werd gisterenavond om 20.45 uur verwittigd van een incident ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Bouwerijstraat-Statiestraat in Hemiksem.

Omstaanders wezen de patrouille van PZ Rupel meteen een zwaargewonde jongeman aan die vlakbij de treinsporen lag. De jongeman had een steekwonde in de borstkas. Eerste hulp en pogingen om de jongeman te reanimeren, leverden helaas geen resultaat op. Het 17-jarige slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dienst slachtofferzorg van PZ Rupel stond de familie bij.

Getuigen van het incident duidden een 18-jarige  aan als mogelijke verdachte. Hij werd gearresteerd.

Het mes dat mogelijk gebruikt werd bij de feiten, kon in een vuilnisbak in de buurt teruggevonden worden en het zal verder op sporen onderzocht worden.

Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter voor feiten van moord. In de loop van dinsdagavond werd een afstapping gehouden met de onderzoeksrechter, het parket, de wetsdokter en het labo.

De 18-jarige verdachte werd in de loop van de nacht verhoord en werd vanmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Na het verhoor is hij onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Maandag buigt de raadkamer zich over zijn aanhouding.

Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder toevertrouwd aan de recherche van PZ Rupel en zal meer duidelijkheid moeten brengen over de omstandigheden van de fatale steekpartij.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen