Persbericht - Laakdal - Doorbraak in onderzoek naar home invasion

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vandaag vier mannen aangehouden voor een gewelddadige home invasion vorige week in Laakdal. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en PZ Geel-Laakdal-Meerhout zorgden zaterdag voor de doorbraak in het onderzoek.

In de nacht van 1 juli werd een 83-jarige man in zijn huis aan Leyndekker in Laakdal midden in de nacht overvallen door enkele mannen. Het slachtoffer werd verschillende keren zwaar geslagen in het aangezicht geslagen, de daders duwden een hoofdkussen op zijn gezicht en knevelden hem met plakband. De woning werd doorzocht en de daders vluchtten met geld en juwelen. De home invasion heeft meer dan een uur geduurd. Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Diest gebracht.

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. De afdeling goederen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen voerde het onderzoek. Dit weekend belandde het onderzoek in een stroomversnelling. Door de goede samenwerking met PZ Geel-Laakdal-Meerhout konden zaterdagavond vier verdachten gearresteerd worden bij twee huiszoekingen in Laakdal. Het gaat om vier mannen van 29, 30, 35 en 57 jaar met de Roemeense nationaliteit. Een groot deel van de buit van de home invasion is zaterdag teruggevonden.

Na de voorleidingen van vandaag zijn de vier onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het gerechtelijke onderzoek moet hun precieze aandeel verder duidelijk maken.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten