Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek naar weerspannigheid

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op vrijdag 9 december 2022 omstreeks 8u heeft de PZ Leuven tijdens een alcoholcontrole een bestuurder betrapt op alcoholintoxicatie achter het stuur. In het voertuig waren drie inzittenden aanwezig. Tijdens het takelen van de wagen heeft de bestuurder twee politie-inspecteurs en een medewerker van de takeldienst slagen toegebracht. De inspecteurs werden ook gebeten in het aangezicht en dienden een vuistslag te incasseren.

De verdachte werd gearresteerd. Gedurende de overbrenging naar het politiekantoor heeft de verdachte zich agressief opgesteld ten aanzien van de politiediensten. Tijdens de huiszoeking door de PZ van Brussel-West in de woonplaats van verdachte werden sporen van druggebruik aangetroffen.  

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor slagen aan een agent, mondelinge bedreigingen, weerspannigheid en smaad. De verdachte werd op zaterdag 10/12 voorgeleid en aangehouden. Op 13 december is hij voor de raadkamer verschenen alwaar zijn aanhouding werd bevestigd. 

Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten