Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek wegens moord en poging moord

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 17 juli 2023 omstreeks 16.28u kwam bij de 112 een melding binnen dat de werkgever van de melder ermee dreigde om zijn vrouw en kinderen iets aan te doen. Kort nadien nam de melder terug contact op met de 112 om aan te geven dat zijn werkgever hem gestuurd had dat hij zijn vrouw en kinderen had vermoord en ermee dreigde om zichzelf van het leven te beroven.

De politie van PZ Leuven begaf zich naar het pand aan de Oude Markt van Leuven, alwaar de 44-jarige verdachte sinds kort een restaurant uitbaatte. Ter plaatste stelde de politie het overlijden vast van de 37-jarige vrouw en het 5-jarig kind van de verdachte. De 7 maanden oude baby van het in Borsbeek ingeschreven gezin werd overgebracht naar het ziekenhuis voor medische zorgen en verkeert buiten levensgevaar.

Het parket van Leuven vorderde het Labo, de wetsarts, de Federale Gerechtelijke Politie en de lokale recherche om ter plaatste te komen voor de nodige vaststellingen. De onderzoeksrechter werd gevorderd voor moord en poging moord.

Het eerste onderzoek spitste zich toe op het opsporen van de verdachte. De verdachte werd aangetroffen in de omgeving van Bokrijk. Uit onderzoek van het parket van Limburg is gebleken dat de verdachte zichzelf van het leven beroofde.

Op 18 juli 2023 volgt er een inwendige autopsie op het lichaam van de twee overleden slachtoffers om hun precieze doodsoorzaak en het tijdstip van hun overlijden te bepalen.

Het verder onderzoek zal gevoerd worden door de recherche van de PZ Leuven onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten