Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor fietsdiefstal

Op zondag 28 mei 2023 omstreeks 7u30 merkte een getuige op hoe 2 mannen aan verschillende fietsen aan het prutsen waren in de fietsenstalling van het station van Leuven. PZ Leuven werd opgeroepen en zij konden een man aantreffen die nog aan een fiets bezig was. In de onmiddellijke omgeving werd ook een kompaan van deze verdachte opgemerkt.  

Beide verdachten werden staande gehouden en verklaarden aanvankelijk spontaan dat ze kwamen om fietsen te stelen. Beide verdachten leken ook onder invloed van verdovende middelen. Het gaat om twee mannen van 32 en 27 jaar oud uit Marokko, zonder gekende verblijfplaats in België.  

Op de camerabeelden kon de politie vaststellen dat de verdachten reeds rond 6u50 de stalling binnenkwamen. Ze wandelden van fiets naar fiets en hebben aan enkele fietsen manipulaties uitgevoerd.  Eén verdachte gaf de feiten toe in zijn verhoor, de andere verklaarde dat hij te veel pillen had genomen en er zich niets meer van herinnerde.  

Het parket van Leuven heeft beide verdachten gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Beide verdachten verschijnen eind juli voor de correctionele rechtbank.