Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor fietsdiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 18 juli 2023 omstreeks 22.41u kwam bij de politie van PZ Leuven een melding binnen van een bewoonster dat enkele jonge mannen verdachte handelingen stelden in de buurt van haar woning aan de Tiensesteenweg te Heverlee. Omstreeks 20.50u ontving de politie een tweede melding, vermoedelijk betreffende dezelfde jongeren. De bewakingsdienst van de NMBS stelde op de camerabeelden vast dat twee jonge mannen manipulaties uitvoerden aan een elektrische fiets met de bedoeling om deze te ontvreemden uit de fietsenparking van de NMBS ter hoogte van het Professor Van Overstraetenplein te Leuven.

De politie begaf zich ter plaatse en slaagde er op basis van de persoonsbeschrijving in om beide verdachten te intercepteren op het perron van het station van Leuven. De verdachten waren in het bezit van de door de bewakingsdienst van de NMBS beschreven elektrische fiets. Een van hen was bovendien in het bezit van een kniptang. Beide verdachten werden gearresteerd.

Het parket van Leuven besloot de 26-jarige en 20-jarige verdachten, beiden van Algerijnse afkomst en zonder gekende verblijfplaats in België, te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Zij moeten zich midden september komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor feiten van diefstal.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten