Persbericht - Leuven - Snelrecht voor bezit & verkopen drugs

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op maandag 6 juni 2022 hield een team van de PZ Leuven een patrouille in het Sint Donatuspark nadat zij informatie hadden verkregen over een drugsdealer die hier actief zou zijn. Zij konden een verdachte aantreffen die aan de beschrijving voldeed en hielden deze 31-jarige man verder in het oog. Daarbij merkten ze op dat een tweede persoon, een man van 30 jaar oud, de verdachte benaderde en er een  uitwisseling tussen de twee mannen plaats vond. De man van 30 jaar oud kon wat verder worden tegengehouden voor een controle. Daarbij werden 2 gebruikershoeveelheden van cannabis aangetroffen. Hij bevestigde dat hij deze net had gekocht bij de verdachte.

Daarna kon de patrouille de 31-jarige verdachte eveneens onderscheppen voor een controle. In zijn rugzak werden nog 31 verpakkingen met verkopershoeveelheden cannabis gevonden, net als het geld van de eerdere deal. De verdachte werd gearresteerd voor verder onderzoek. Er konden tijdens de huiszoeking in Huldenberg bij de verdachte nog gripzakjes en een precisieweegschaal gevonden worden. Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte mee dat de cannabis voor eigen gebruik is, hij ontkende dat hij deze verkoopt. Enkel de verkoop die de politiediensten konden waarnemen, gaf hij uiteindelijk toe.

Het parket van Leuven heeft beslist de verdachte te dagvaarden volgens de procedure van snelrecht. De verdachte moet zich begin juli verantwoorden bij de correctionele rechtbank voor bezit en verkoop van cannabis.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten