Persbericht - Mechelen - Trio aangehouden voor inbraken in slagerijen

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft gisteren 3 mannen aangehouden die verdacht worden van een reeks inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans in het hele land.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, omdat een aantal feiten op korte tijd in de provincie Antwerpen werden gepleegd.

In de nacht van 11 op 12 september 2019 werd ingebroken in het filiaal van Renmans in Heist-op-den-Berg. Daarna volgden nog inbraken in Boom (18/9), Sint-Katelijne-Waver (25/9) en Malle (28/9). De feiten konden aan elkaar gelinkt worden en er werd ook een mogelijk verband gevonden met gelijkaardige feiten in september-oktober in Bertem, Gerpinnes, Montigny-le-Tileul, Mol, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo, Wachtebeke en Lier. Telkens werd na sluitingstijd ingebroken via de zij-of achterkant van het gebouw. In de zaak werd de automaat opengebroken en gingen de daders op zoek naar geld of vleeswaren. Soms werd er ter plaatse gegeten.

In de nacht van woensdag op donderdag konden drie verdachten van Albanese afkomst worden gearresteerd na een nieuw feit in Aalst. Het gaat om drie mannen van 37, 37 en 41 jaar. Het trio werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen die hen heeft aangehouden. Volgende week verschijnen ze voor de raadkamer.

Momenteel worden de verdachten in verband gebracht met 30 inbraken. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen