Persbericht - Meerdere mesaanvallen in Brussel

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Op 28 november rond …. werd een man in de Koninckstraat te Molenbeek neergestoken in een opvangcentrum voor illegale. Het slachtoffer is jammer genoeg overleden.  De dader werd snel na de feiten aangehouden.

Het parket van de procureur des konings vorderde een onderzoeksrechter voor feiten van doodslag. In de loop van de avond zijn de onderzoeksrechter, de procureur en het labo van de federale gerechtelijke politie afgestapt op de plaats van de feiten.

De dader zal in het wettelijk termijn van 48uur door de onderzoeksrechter verhoord worden.

***

Le 28 novembre vers 18h15, une agression au couteau a eu lieu à Sint Gillis sur la Bethlemeplein.  La victime, née en 2002, est décédée sur place. 

Le magistrat de garde du parquet de Bruxelles a requis un juge d'instruction pour des faits de meurtre.

Le juge d'instruction, le procureur, le laboratoire de la police judiciaire fédérale et le médecin légiste sont descendus sur les lieux. 

Dans l'intérêt de l'enquête, aucun autre commentaire ne sera fait. 

***

Op 28 november om 18u heeft op de Veeweydekai te Anderlecht een steekpartij plaats gevonden waarbij twee personen gewond werden. De twee slachtoffers, beiden in levensgevaar, werden naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand is nog steeds kritiek.

Het parket Brussel werd ingelicht over de feiten en heeft de nodige onderzoeksdaden bevolen waaronder een cameraonderzoek en een buurtonderzoek. De helikopter RAGO werd ter plaatste geroepen voor ondersteuning bij het lokaliseren van een verdachte.

De magistraat van wacht van het parket Brussel als ook het labo ven de federale gerechtelijke politie zijn ter plaatse afgestapt. Een wetdokter werd gevorderd.

Een mogelijke verdachte werd aangehouden in de loop van de avond maar uit verder onderzoek is gebleken dat de man niets met de feiten te maken heeft. Hij werd opnieuw in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende. 

 

Sarah DURANT
Substituut-procureur des Konings - Woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten