Persbericht - Mol - Dossier mensenhandel verwezen naar rechtbank

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag een criminele organisatie verwezen naar de correctionele rechtbank van Antwerpen voor de smokkel van minstens 220 transmigranten, waaronder ook een aantal zeer jonge kinderen, via de snelwegparking in Mol-Postel.

De feiten speelden zich af in de periode oktober 2017 - april 2018. Uit het gevoerde onderzoek is een organisatie in beeld gekomen die bestaat uit 15 verdachten, voornamelijk van Iraakse origine. De slachtoffers zijn Iraakse Koerden die in Noord-Frankrijk door de organisatie werden opgehaald en naar de parking Postel werden gevoerd. Daar verscholen ze zich in de bossen achter de parking of de verlaten douane-gebouwen tot ze op een vrachtwagen richting het Verenigd Koninkrijk gezet werden.

De feiten zijn gekwalificeerd als mensensmokkel in criminele organisatie en gewapende weerspannigheid, omdat er bij tussenkomsten is ingereden op politie.

Op dit moment zitten nog 10 verdachten in de gevangenis in afwachting van het proces. Door het ontbreken van tolken heeft de raadkamer 9 verdachten vrijgelaten, wegens schending van de rechten van verdediging. Het openbaar ministerie tekent beroep aan tegen die beslissing.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten