Persbericht - Olen/Hoogstraten - Twee drugslabo's ontdekt

In de Kempen zijn in ongeveer 12 uur twee actieve drugslabo's ontdekt. Een van de ontdekkingen gebeurde na een melding via het anonieme meldpunt www.drugsplantageontdekt.be.

Dinsdagavond rond 19.45 uur vielen de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en Lokale Politie Neteland binnen in een loods aan de Bankloopstraat in Sint-Jozef-Olen. Daar werd een actief drugslabo ontdekt. Vier mensen (30, 34, 44 en 58 jaar) konden ter plaatse worden gearresteerd. Een 30-jarige Nederlander werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van aanmaak van verdovende middelen of psychotrope stoffen in vereniging.

Na een melding via het meldpunt werd woensdagmiddag ook een drugslabo ontdekt in een loods ter hoogte van de Sluiskensweg in Meer. In de melding ging het om een indringende geur en verdachte bewegingen rond de loods. PZ Noorderkempen startte een onderzoek en ging over tot een huiszoeking. Bij deze zoeking werd een synthetisch drugslabo aangetroffen. Daarbij werden geen mensen gearresteerd.

Gespecialiseerde diensten, zoals CRU, brandweer en AGS zijn ter plaatse gekomen om de situaties te beveiligen en om ervoor te zorgen dat de illegale labo's op een veilige manier verder konden ontmanteld worden.

De Federale Gerechtelijke Politie zal beide dossiers verder onderzoeken.

Anoniem meldpunt drugsplantageontdekt.be

Sinds de lancering van het meldpunt in december 2021 kwamen er in totaal 453 meldingen van verdachte situaties binnen. Van dat totaal aantal meldingen bleken er na onderzoek door de politie 22 meldingen positief te zijn. Een positieve melding betekent dat de melding geleid heeft tot de ontdekking van een illegale productiesite.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen