Persbericht - Poging tot doodslag

Feiten: poging tot doodslag
Plaats en datum: 11.04.2018, Anderlecht
Verdachte: N. A., geboren in 1976
Slachtoffer: I. N., geboren in 1998

Naar aanleiding van verschillende vragen van verschillende media kan het parket van Brussel de onderstaande elementen bevestigen.

Gisterennamiddag werden er rond 15.30 u meerdere schoten gelost op het kruispunt van de Dorpsstraat en het Dapperheidsplein in Anderlecht.

Een man van in de twintig is door een van de schoten gewond geraakt in de rug. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht om er te worden verzorgd; hij verkeert niet meer in levensgevaar.

De lokale recherche van de politiezone Zuid heeft met spoed een aantal onderzoeksopdrachten verricht om de verdachte of verdachten van deze poging tot doodslag te identificeren.

Een man, N. A., geboren in 1976 en reeds gekend bij de politiediensten en het gerecht, kon worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het vuur te hebben geopend op het slachtoffer. De procureur des Konings heeft hem van zijn vrijheid beroofd.

Na zijn verhoor door de politiediensten werd hij begin deze namiddag ter beschikking gesteld van het parket.

De procureur des Konings heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens poging tot doodslag en verboden wapendracht.

Deze onderzoeksrechter moet binnen 48 u beslissen of hij al dan niet een aanhoudingsbevel uitvaardigt voor de betrokkene nadat hij hem heeft verhoord.

Denis GOEMAN, woordvoerder