Persbericht - Putte - Zware vuurwapens, granaat, laders en patronen aangetroffen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermeende criminele organisatie die zich zou hebben beziggehouden met grootschalige handel in cocaïne, inbreuken op de wapenwetgeving en wederrechtelijke vrijheidsberovingen (zie persberichten van 7 en 22 maart 2023) heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen gisteren tijdens een huiszoeking zware vuurwapens aangetroffen.

 

Na de eerdere tussenkomsten werd het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen verdergezet. Op die manier kwam een 52-jarige vrouw uit Putte in beeld. Tijdens een huiszoeking op haar adres werden verschillende zware vuurwapens, een actieve granaat, verschillende laders van vuurwapens en een aanzienlijke hoeveel patronen van diverse kalibers aangetroffen. Daarnaast vonden de speurders ook werkkledij van de Antwerpse haven aangetroffen. Mogelijk was dat adres een opslagplaats voor de criminele organisatie.

 

Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen waarvoor de voorwerpen gebruikt werden of zouden kunnen worden.

 

De onderzoeksrechter heeft na de voorleiding beslist om de vrouw onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Dinsdag verschijnt ze voor de raadkamer in Mechelen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten