Persbericht - Puurs-Sint-Amands - 58-jarige man aangehouden wegens poging moord na schietpartij

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket Antwerpen heeft vrijdagavond de onderzoeksrechter gevorderd na een schietpartij in Puurs-Sint-Amands waarbij een 58-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond is geraakt. Een 58-jarige verdachte kon kort na de feiten gearresteerd worden door de politie. Hij werd vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord.

Lokale Politie Rivierenland kreeg vrijdagavond melding van een schietpartij in de Romain-Steppestraat in Puurs-Sint-Amands. Het slachtoffer, een 58-jarige vrouw uit Boom, geraakte hierbij levensgevaarlijk gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 58-jarige man uit Rumst, vluchtte weg met zijn auto maar kon worden onderschept en worden gearresteerd door de politie. Het vuurwapen dat mogelijk gebruikt werd bij de schietpartij werd aangetroffen in zijn voertuig.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor poging tot moord. Het labo kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. 

De verdachte werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek zal worden verder gezet door de politie onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten