Persbericht - Willebroek - Onderzoek geopend naar moordpoging en opzettelijke brandstichting

Het parket Antwerpen (afdeling Mechelen) heeft vandaag een onderzoeksrechter gevorderd voor een moordpoging op een 50-jarige vrouw uit Boom en voor opzettelijke brandstichting.

Het slachtoffer is feitelijk gescheiden van een 52-jarige man uit Willebroek. Zondag hadden ze afgesproken in verband met hun gemeenschappelijke auto. De politie en de hulpdiensten werden iets voor middernacht opgeroepen voor een brand aan de echtelijke woning in Willebroek. Het was meteen duidelijk dat de brand opzettelijk is aangestoken. Ook de gasleiding werd gemanipuleerd, wat een groot gevaar vormde voor de aanwezige brandweer- en politiemensen. Wat verderop werd ook de gemeenschappelijke auto brandend aangetroffen. De vrouw van 50 kon tijdens een zoekactie in domein Hazewinkel, vlak in de buurt van het huis, worden gevonden. Ze had levensgevaarlijke verwondingen en ze werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gevoerd. Intussen verkeert ze nog altijd in een kritieke toestand, maar ze zou wel stabiel zijn.

Op dit moment wordt er nog gezocht naar de 52-jarige man.

De onderzoeksrechter, het parket en deskundigen zijn op de verschillende locaties geweest. Er zijn voorlopig nog heel veel onduidelijkheden over de feiten en de precieze omstandigheden. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen