Persbericht -Wilrijk - Materiële schade na explosie in Pieter van Passenstraat

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor een explosie in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk. Er konden kort na de feiten twee verdachten worden opgepakt in Nederland.

Een persoon heeft vannacht een explosief gegooid naar een woning in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk. Er vielen geen gewonden, er is enkel sprake van materiële schade. Bij de ontploffing werd de voordeur van het geviseerde pand vernield. Ook geparkeerde voertuigen in de buurt en het raam van de naastgelegen woning raakten beschadigd.

Op camerabeelden in de buurt is te zien hoe een auto met Nederlandse nummerplaat wegreed net na de feiten. De wagen kon net voor Breda onderschept worden door de Nederlandse politie. De betrokkenheid van de twee inzittenden, twee Nederlandse mannen van 22 en 27 jaar, wordt volop onderzocht.

Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie. Het labo en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen kwamen ter plaatse. De link met het drugsmilieu wordt onderzocht. Het onderzoek wordt verdergezet door FGP onder leiding van de onderzoeksrechter, die de overlevering van beide verdachten aan ons land zal vragen.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten