Persbericht - Zedenfeiten in Elsene

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Dankzij de klacht voor zedenfeiten neergelegd door een jonge vrouw deze zondag 3 november 2019 te Brussel en de efficiënte samenwerking tussen de federale gerechtelijke politie te Bergen en de politiezone van Brussel-Hoofdstad Elsene werd de verdachte van de feiten snel geïdentificeerd, dewelke gezocht werd voor andere feiten van zelfde aard en gepleegd in de loop van 2019. 

Het Brusselse parket bevestigd de aanhouding van een man, B.Y., geboren in 1975, die geen gerechtelijke antecedenten heeft anderen dan verkeersinbreuken. 

Hij wordt ervan verdacht meerdere zedenfeiten gedurende 2019 gepleegd hebben te Brussel door de zelfde modus operandi te gebruiken. Dit door jonge vrouwelijke studenten die op wandel waren tijdens de nacht aan te spreken aan de haltes van “Collecto diensten”. 

In deze fase van het onderzoek is er geen enkel aanwijzing om aan te nemen dat de verdachte voor een taxi maatschappij werkt. 

B.Y. werd deze morgen in Elsene opgepakt en ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings die een onderzoeksrechter heeft gevorderd voor feiten van verkrachting op meerderjarigen met wapen et aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging met wapen. Het parket heeft een aanhoudingsbevel gevraagd ten aanzien van de verdachte. 

Heden werden drie andere dossiers gevoegd aan het dossier van deze zondag 3 november 2019. 

De onderzoeksrechter zal een beslissing nemen ten aanzien van de verdachte binnen een termijn van 48 uur. 


Stéphanie LAGASSE
Woordvoerder

Denis GOEMAN
Woordvoerder

 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten