Sint - Niklaas – Dodelijk verkeersongeval met vlucht

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen

Gisterennamiddag omstreeks 16u16 vond op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas een verkeersongeval plaats waarbij een bestuurder de controle verloor over zijn voertuig en hierbij drie voetgangers heeft aangereden. De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarig meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek.

De bestuurder van het voertuig nam na de aanrijding te voet de vlucht maar keerde kort erna terug waar hij gearresteerd werd.

In het voertuig zaten naast de bestuurder nog twee passagiers. De 24-jarige  vrouwelijke passagier uit Waasmunster raakte zwaar gewond en werd door de andere passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket,  een verkeersdeskundige alsook het labo kwamen ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige ligt een onaangepaste snelheid aan de basis van het ongeval.

De bestuurder, een 21-jarige man uit Sint-Niklaas zal deze namiddag voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, sturen zonder geldig rijbewijs en vluchtmisdrijf . Het parket vraagt zijn aanhouding.

Julie van Hoorebeke, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen

Ander Artikel