Persbericht - Antwerpen - Acht aanhoudingen in onderzoek naar cannabisteelt

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het onderzoek ging midden 2023 van start na de controle van een bestelwagen tijdens een internationale politieactie in de grensstreek met Nederland. In de bestelwagen van een 37-jarige Albanees werden onder meer bloembakken en meststoffen gevonden.

In het verdere onderzoek door de lokale recherche drugs van PZ Antwerpen kwam een Albanese bende in beeld die vanuit Deurne op verschillende plaatsen in België cannabisplantages zou uitbaten. De onderzoeksrechter gaf vorige week donderdag opdracht tot huiszoekingen in Antwerpen, Flemalle, Heusden-Zolder, Leut en Maasmechelen.

Daarbij trof de politie drie actieve plantages aan. In totaal werd ongeveer 43 kilogram geoogste cannabis aangetroffen. Er werden ook ruim 500 stekjes en 1 000 planten in volle bloei gevonden. Elf verdachten werden gearresteerd, acht van hen werden na voorleiding onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gaat om zeven Albanezen en één Duitser, met leeftijden tussen 20 en 54 jaar. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er nog plantages actief zijn.

Tijdens de huiszoekingen kreeg de lokale recherche ondersteuning van de mobiele eenheid, de speciale eenheden van de federale politie, PZ LAMA, PZ Heusden-Zolder en het labo van de federale gerechtelijke politie.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten