Persbericht - Antwerpen - Gerechtelijk onderzoek gestart naar zeer zwaar geweldsincident in de gevangenis

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Naar aanleiding van een zeer zwaar geweldsincident in een cel van de gevangenis in Antwerpen heeft het parket een onderzoeksrechter gevorderd om het onderzoek te leiden.

PZ Antwerpen werd dinsdag, even voor 18 uur, opgeroepen, nadat een 41-jarige met zeer ernstige verwondingen werd aangetroffen in de cel. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De vijf celgenoten werden gearresteerd. Het labo ging ter plaatse voor een sporenonderzoek en de wetsdokter werd aangesteld om het slachtoffer te onderzoeken.

De onderzoeksrechter werd in de loop van woensdagvoormiddag gevorderd om de precieze omstandigheden te onderzoeken. We vragen de aanhouding voor vijf mannen. De feiten zijn gekwalificeerd als poging tot moord, verkrachting met verzwarende omstandigheid van foltering, foltering en mensonterende behandeling tegenover drie van hen. Voor de twee anderen wordt de kwalificatie schuldig verzuim weerhouden.

In de volgende fase zal de onderzoeksrechter oordelen over de aanhouding.

Aan de media wordt uitdrukkelijk gevraagd om geen expliciete beelden te tonen. Enerzijds omwille van de gruwelijkheid, maar anderzijds om het slachtoffer niet voor een tweede keer slachtoffer te laten zijn door een verspreiding van de beelden.

De lokale recherche van PZ Antwerpen voert het verdere onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten