Persbericht - Antwerpen - Zeven aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich specialiseerde in cocaïnehandel viel PZ Antwerpen dinsdag binnen op 9 adressen in het Antwerpse. Daarbij werden 7 Albanezen tussen 28 en 45 gearresteerd.

 

Midden vorig jaar ging het onderzoek van start, nadat mensen in beeld kwamen die in de straten van Antwerpen cocaïne zouden dealen. Daarbij reden de vermeende dealers rond op een step om drugs te gaan verkopen.

Door het intensieve speurwerk van de lokale recherche drugs van PZ Antwerpen kon de criminele organisatie in beeld worden gebracht.

De onderzoeksrechter gaf daarop dinsdag de opdracht tot een reeks huiszoekingen in Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne. Daarbij konden 7 Albanezen tussen 28 en 45 jaar gearresteerd worden. Ze werden intussen aangehouden door de onderzoeksrechter en opgesloten in de gevangenis.

Tijdens de invallen vond de politie vuurwapens, munitie, valse paspoorten, cocaïne, xtc-tabletten en een geldsom van 38.100 euro cash. Ook de step die gebruikt werd, werd teruggevonden  in de garage van één van de verdachten.

De raadkamer heeft gisteren de aanhouding van vijf verdachten bevestigd, voor twee anderen werd de behandeling uitgesteld naar volgende week. 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten