Persbericht – Gent – Gewelddadig incident Vlasmarkt: twee personen aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Een jonge twintiger uit Gent werd zondagochtend 18 februari levensgevaarlijk gewond bij een gewelddadig incident op de Vlasmarkt. De man uit het Gentse werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zes personen werden gearresteerd en twee personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Rond 6u in de ochtend van zondag 18 februari kreeg de politie van Gent de oproep dat er een gewelddadig incident was voorgevallen op de Vlasmarkt, ter hoogte van café Bar Des Amis. Daarbij zouden meerdere personen betrokken zijn.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een man van 22 jaar messteken in het been had en pepperspray in de ogen had gekregen. Hierop vluchtte hij naar een nabijgelegen eetplaats. De politie heeft de man ter plaatse eerste hulp toegediend en hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Intussen verkeert hij niet meer in levensgevaar. Er was ook een andere man lichtgewond. Het parket vorderde een onderzoekrechter. Labo kwam ook ter plaatse.

De verdachten vluchtten weg met een voertuig dat niet veel later tot stilstand werd gebracht door de politie. Zes verdachten, vier mannen en twee vrouwen uit het Gentse, werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Op maandag 19 februari werden twee van die verdachten voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besloot om hen aan te houden.

Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is van het incident.

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten