Persbericht – Gent – Hardnekkige fietsendief opgepakt en aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

De Gentse politie kon afgelopen weekend een fietsendief op heterdaad betrappen. Het betreft een persoon die reeds gekend is voor gelijkaardige feiten en daarvoor ook al werd veroordeeld en een celstraf uitzat. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.

Zaterdagavond 17 februari omstreeks 19u werd een man op heterdaad betrapt toen hij met een gestolen fiets uit de ondergrondse fietsenstalling van de Sint-Pietersnieuwstraat wandelde. De politie controleerde hem en hierop gaf hij toe dat hij de fiets gestolen had. De politie stelde vast dat de man ook bij andere feiten op camerabeelden te zien was.

De verdachte – een 22-jarige man met de Slovaakse nationaliteit en zonder gekende woonplaats – komt in aanmerking voor een tiental fietsdiefstallen in het Gentse in de periode van september 2023 tot 17 februari 2024. Naast het stelen van gewone en elektrische fietsen wordt de man ook verdacht van het stelen van een elektrische step.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter in Gent en vroeg de aanhouding. De verdachte werd op maandag 19 februari voorgeleid voor de onderzoeksrechter en is aangehouden. Op vrijdag 23 februari beslist de raadkamer in Gent of de man aangehouden blijft.

Politie en parket blijven inzetten om de plaag van fietsdiefstallen een halt toe te roepen.

 

 

 

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten