Persbericht - Gisteren werden op drie verschillende locaties brieven met wit poeder aangetroffen

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Gisteren werden op drie verschillende locaties brieven met wit poeder aangetroffen. Het gaat om volgende locaties:

-              Gebouw Veiligheid van de Staat op de Albert II-laan

-              Kabinet van Minister van Justitie in de Kruidtuinlaan

-              Justitiegebouw aan het Poelaertplein

Nadat de brieven met het poeder werden aangetroffen op de verschillende locaties, werden de politiediensten verwittigd. Al de personen die in contact zijn geweest met het poeder, werden geïsoleerd en onderzocht. Niemand raakte gewond. De brandweer kwam ook telkens ter plaatse om de eerste vaststellingen te doen en een perimeter op te stellen.

Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht en startte een onderzoek op. Er werd een analyse gevraagd van het poeder en de eerste resultaten hiervan zijn bekend. Het witte poeder dat werd aangetroffen in de brieven, bevat de toxische stof Brucine.

Deze stof is enkel gevaarlijk wanneer iemand deze daadwerkelijk inneemt. Contact met de huid vormt geen gevaar. De betrokken personen die in contact kwamen met de toxische stof, verkeren op dit moment aldus in goede gezondheid.

Het onderzoek is op dit moment volop lopende om te achterhalen wie de afzenders van de brieven zijn en wat het motief is. Wel kunnen we meedelen dat de eerste resultaten van het onderzoek hebben aangetoond dat deze feiten niets te maken hebben met de schietincidenten van de voorbije dagen in Brussel.

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten