Persbericht Halle-Vilvoorde: Parket Halle-Vilvoorde zet tijdens winterbob extra in op rijden onder invloed

Parketten van de procureur des Konings Halle Vilvoorde
Persberichten

Het terugdringen van alcoholintoxicatie in het verkeer is al jaren één van dé beleidsprioriteiten van het parket Halle-Vilvoorde. Daarom zet het parket, in het kader van de jaarlijkse winterbobcampagne, opnieuw extra in op rijden onder invloed.

Rijden onder invloed blijft één van de grootste killers in het verkeer. Spijtig genoeg maken nog niet alle bestuurders de klik om de autosleutels te laten liggen als ze een glaasje op hebben. Om die cultuur te veranderen willen we samen met alle partners blijven inzetten op sensibilisering en regelmatige controles zoals nu tijdens de eindejaarsperiode. We willen dat iedereen een fijne en veilige eindejaarsperiode beleeft, ook op de weg. (Carol Vercarre, procureur des Konings, parket Halle-Vilvoorde)

Iedereen die in de komende weken bij een alcoholcontrole 0,22 mg/l of meer blaast of onder invloed van drugs rondrijdt in de regio Halle-Vilvoorde, zal voor de politierechtbank van Halle of Vilvoorde worden gedagvaard. Hiervoor zullen speciale themazittingen worden georganiseerd. In Halle gaan de zittingen door op 18 en 25 maart 2024, in Vilvoorde op 25 en 26 maart 2024.

Carol Vercarre, procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde: ‘We hechten veel belang aan deze themazittingen omdat we zo ook zichtbaarheid aan ons beleid geven en duidelijk maken dat rijden onder invloed of onder invloed van drugs onverantwoordelijk is en nooit kan.’

Strafmaat en recidive

De bestuurders die in de fout gaan, riskeren een boete tot 16.000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. In geval van recidive kan de rechter ook een alcoholslot of het opnieuw slagen voor examens of het slagen in medische en psychologische testen opleggen.

Parketten van de procureur des Konings Halle Vilvoorde
Persberichten

Ander Persberichten