Persbericht - Heverlee - Opzettelijke brandstichting bij twee voertuigen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politiezone Leuven kreeg maandagavond 22 januari omstreeks 20u15 de melding dat twee wagens, die geparkeerd stonden op de parkeerstrook langs de Koning Boudewijnlaan richting Leuven, in brand stonden.

Een getuige zag een persoon de Koning Boudewijnlaan, richting de parking Bodart, oversteken. Een tweede persoon stond al aan de overkant. Beide personen namen de vlucht in dezelfde richting. Vervolgens zag de getuige een van de twee voertuigen in brand staan. Onmiddellijk hierna merkte hij op dat er een tweede voertuig eveneens in brand stond. De getuige contacteerde hierop de hulpdiensten. De brandweer en PZ Leuven kwamen ter plaatse.

De twee lichte vrachtauto's stonden tientallen meters uit elkaar. Tussen de twee voertuigen stonden nog verschillende andere wagens die geen schade vertoonden. Beide voertuigen zijn volledig uitgebrand. Er raakte niemand gewond.

Het parket Leuven stelde een branddeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige gaat het om opzettelijke brandstichting.

Het onderzoek loopt maar de daders zijn voorlopig nog onbekend.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten