Persbericht - Kruisem - poging diefstal tot 5000 liter brandstof door middel van skimming

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Op woensdag 6 maart 2024 probeerde een man aan een tankstation in Kruisem een grote hoeveelheid brandstof te stelen door middel van skimming.  

De uitbater van het tankstation merkte op dat een man gedurende lange tijd aan het tanken was met zijn vrachtwagen met Franse nummerplaat, dit al voor bijna 900 liter. Hierop verwittigde hij de politie en intussen blokkeerden twee van zijn chauffeurs het voertuig van de verdachte.  

De verdachte nam de vlucht te voet en kon wat verder ingerekend worden.   

De politie van PZ Vlaamse Ardennen arresteerde de man en nam hem mee voor verhoor. Het betreft een 42-jarige man met de Roemeense nationaliteit.

Het parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en vorderde een onderzoekrechter in Oudenaarde. De man werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden.  

In de laadruimte van het voertuig stonden verschillende plastic vaten opgesteld. In de bestelwagen werden ook verschillende reproductienummerplaten aangetroffen.  

Het parket laat ook nog sporenonderzoek uitvoeren in de bestelwagen.  

De verdachte paste vermoedelijk de techniek skimming toe. Hierbij wordt op onrechtmatige wijze betaalkaarten van tankstations vervalst of gekopieerd. Daarmee worden grote hoeveelheden brandstof buitgemaakt met grote financiële nadelen tot gevolg.  

Er wordt onderzocht of de man deel uitmaakt van een bende.

 

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten