Persbericht - Landen - Gerechtelijk onderzoek naar diefstallen met braak, poging diefstal en bendevorming

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Getevallei kreeg vrijdagochtend 29 december omstreeks 5u30 een oproep van een diefstal met braak bij een bedrijf in de straat Roosberg in Landen. De verdachten gooiden daarbij een steen door de toegangsdeur en ontvreemden de kassa met ongeveer 400 euro en twee grote batterijen.

Tijdens het aanrijden naar de diefstal met braak bij het bedrijf merkten de politieagenten vier mannen op die in aanmerking kwamen voor een diefstal met braak enkele uren voordien in een winkel in de Stationsstraat in Landen. Toen de agenten de vier mannen aanspraken, zetten ze het op een lopen. Na een grondige zoeking door de politiediensten en met bijstand van een speurhond konden de vier verdachten gearresteerd worden.

De vier verdachten komen in aanmerking voor de beide inbraken. Daarnaast worden drie van hen ook verdacht voor een poging diefstal in een voertuig in de Raatshovenstraat in Landen, diezelfde nacht omstreeks 04u10. Tijdens de inbraak werd de eigenaar gewekt door zijn blaffende hond. De eigenaar kreeg de daders in het oog waarop de drie daders het op een lopen zetten. De daders konden niets ontvreemden.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstallen met braak, poging diefstal en bendevorming. De meerderjarige verdachte werd op zaterdag 30 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de verdachte aan te houden. De raadkamer heeft op woensdag 3 januari de aanhouding bevestigd.

Twee minderjarige verdachten werden geplaatst in een jeugdinstelling. De derde minderjarige mocht beschikken.

De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten