Persbericht - Lebbeke - Deklading tonijn onderschept

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft op verzoek van de Nederlandse Politie een vrachtwagen met container onderschept in een bedrijf in Lebbeke. Hierbij werden ook acht verdachten opgepakt. De Nederlandse politie had bijna drie ton cocaïne ontdekt in de container, verborgen in een deklading bevroren tonijn.

Op 25 maart kreeg de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen de vraag van de Nederlandse politie om bijstand te geven bij de onderschepping van een vrachtwagen met een container die vanuit Nederland richting Oost-Vlaanderen reed. De Nederlandse Politie had in Nederland bijna drie ton cocaïne ontdekt in de container. De speciale eenheden van de Federale Politie werden ingezet en konden de vrachtwagen, die in een loods in Lebbeke was binnengereden, onderscheppen. Er werden ook acht verdachten opgepakt: drie Nederlanders, vier Belgen en één Turk.

De container met een deklading van ongeveer twintig ton diepgevroren tonijn werd door de Civiele Bescherming overgeladen met oog op vernietiging.  

De acht verdachten werden op 26 maart voor de onderzoeksrechter in Dendermonde geleid. Zes werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, twee werden vrijgelaten onder voorwaarden.  

Het onderzoek in samenwerking met de Nederlandse Politie loopt verder.

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten