Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek naar verkoop en bezit verdovende middelen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politiezone Leuven onderwierp maandagochtend 29 januari omstreeks 01u30 een 28-jarige man en zijn voertuig aan een controle nadat de bestuurder enkele verkeersovertredingen met zijn voertuig in Leuven beging.

De 28-jarige Nederlandse verdachte kon geen rijbewijs voorleggen. Zijn speekseltest testte positief voor cannabis en cocaïne.

Tijdens de fouille vonden de agenten een gebruikershoeveelheid cannabis en 2830 euro cash geld bij de man. In de koffer van zijn voertuig werd een verborgen ruimte ontdekt. Hierin vonden de agenten meer dan 1000 gram cannabis en 9950 euro cash geld.

De verdachte werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn verhoor bekende de man op verschillende plaatsen in België verdovende middelen rond te brengen in opdracht van anderen.

Het parket Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor inbreuken op de drugwetgeving, namelijk invoer, bezit en verkoop van verdovende middelen. De verdachte verscheen op dinsdag 30 januari voor de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden. De raadkamer heeft op vrijdag 2 februari de aanhouding van de verdachte bevestigd.

De recherche van PZ Leuven zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten