Persbericht - Leuven - Vluchtmisdrijf na verkeersongeval met levensgevaar

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Leuven kreeg op dinsdagnamiddag 2 januari omstreeks 15u30 een oproep voor een verkeersongeval met vlucht in de Tervuursestraat in Leuven.

Een personenwagen kwam in aanrijding met een 59-jarige fietser op het kruispunt tussen de Tervuursestraat en de Monseigneur Van Waeyenberghlaan in Leuven. De 26-jarige bestuurder van het voertuig stapte uit zijn voertuig, ging naar het slachtoffer toe en stapte nadien terug in zijn voertuig. De bestuurder nam daarna de vlucht en reed weg. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de concrete omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De 26-jarige bestuurder kwam later die dag naar het politiehuis om zich aan te geven. De man legde een positieve drugtest af.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens onopzettelijke slagen en verwondingen ten gevolge van een verkeersongeval met gekwetsten, met vluchtmisdrijf en in geïntoxiceerde toestand. De 26-jarige verdachte werd op donderdag 4 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter besloot om de verdachte vrij te laten onder voorwaarden.

Het slachtoffer verkeert momenteel niet meer in levensgevaar.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten