Persbericht - Merksem - Twee aanhoudingen in onderzoek naar moord en drievoudige moordpoging

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft vandaag beslist om twee verdachten aan te houden in het onderzoek naar de moord begin 2023 op een meisje van 11 en naar een drievoudige moordpoging op haar gezinsleden in Merksem. De man en de vrouw werden dinsdagochtend door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen gearresteerd.

Bij een schietincident op 9 januari 2023 in de Nieuwdreef in Merksem hadden verdachten vanop straat met een kalasjnikov geschoten op een huis. Op dat moment was het gezin in de garage aan het eten. Een 11-jarig meisje werd dodelijk geraakt. De vader (58) en twee andere dochters van toen 13 en 18 jaar, werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het uitvoerige onderzoek van het labo van de Federale Politie werden uiteindelijk 5 hulzen teruggevonden. Naast het ballistisch onderzoek werd er op de hulzen ook een DNA-onderzoek naar sporen uitgevoerd door het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) en in nauwe samenwerking met de forensisch adviseur. Op één van die hulzen werd op die manier DNA gevonden van een 53-jarige vrouw uit Putte. Ze kwam eerder als verdachte naar voren in een ander gerechtelijk onderzoek binnen het criminele milieu. De munitie die gebruikt werd voor de gruwelijke feiten in Merksem zou dus minstens door haar handen gepasseerd zijn. Op die manier zou ze betrokken zijn bij de feiten.

Dinsdag werd bij een huiszoeking in Brussel een 21-jarige man gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft na het verhoor en de voorleiding beslist om hem ook onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Het onderzoek loopt nog volop naar zijn mogelijke rol en betrokkenheid.

Ook het onderzoek naar andere betrokkenen loopt volop verder door de afdeling Agressie van FGP Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter.

De raadkamer zal maandag beslissen over de twee aanhoudingen.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten