Persbericht - Merksem - Twee arrestaties in moordonderzoek

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het onderzoek naar de moord op een 11-meisje en naar een drievoudige moordpoging op haar gezinsleden van januari 2023 zijn in Nederland twee mensen opgepakt op vraag van de onderzoeksrechter.

 

Bij een schietincident op 9 januari 2023 in de Nieuwdreef in Merksem hadden verdachten vanop straat met een kalasjnikov geschoten op een huis. Op dat moment was het gezin in de garage aan het eten. Een 11-jarig meisje werd dodelijk geraakt. De vader (58) en twee andere dochters van toen 13 en 18 jaar, werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 Op 21 februari 2024 werden een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man aangehouden. Na een technische reconstructie maandagavond heeft de onderzoeksrechter gisterennamiddag beslist om de aanhouding van de 21-jarige man op te heffen.

 In het gerechtelijk onderzoek komt een mogelijke link naar Nederland naar voren. Er werd dan ook nauw samengewerkt met verschillende politiediensten en met het Openbaar Ministerie in Nederland. Gisterenavond en vanmorgen werd een aantal huiszoekingen en arrestaties uitgevoerd in regio Amsterdam, Rotterdam en Breda. Een man van 31 en een vrouw van 24 werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft voor hen de overlevering gevraagd.

 Het onderzoek naar andere betrokkenen loopt volop verder door de afdeling Agressie van FGP Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter.

 In het kader van het onderzoek hebben opsporingsprogramma's in België en Nederland camerabeelden verspreid. Dat heeft op dit ogenblik geleid tot 29 tips (18 in België en 11 in Nederland) die verder onderzocht worden.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten