Persbericht - Moorsel (Tervuren) - Gerechtelijk onderzoek voor diefstal met braak

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

De onderzoeksrechter in Leuven heeft op maandag 12 februari een 22-jarige man aangehouden nadat hij betrapt werd na een diefstal met braak in twee woningen in Moorsel.

De verdachte begaf zich op zaterdag 10 februari naar de achterzijde van een woning in de Sijsjeslaan in Moorsel. Vervolgens gooide hij met een steen het glas van een raam in. Hij doorzocht de hele woning en opende en doorzocht enkele kasten en lades. Zijn buit bedroeg enkele juwelen. Hij nam nadien de vlucht in de richting van de Boslaan. Een buurman merkte de inbraak op en verwittigde de politiediensten. De dader werd door de politiezone Voer en Dijle al wandelend in de buurt van de inbraak opgemerkt. De verdachte nam vervolgens te voet de vlucht maar kon worden ingehaald door de agenten. Tijdens zijn vlucht gooide hij zijn jas weg, in deze jas werden nadien verschillende juwelen en een zaklamp aangetroffen.

De politiezone Voer en Dijle kreeg voor de achtervolging bijstand van politiezone Herko, politiezone Wokra en politiezone Druivenstreek.

Uit verder onderzoek bleek de verdachte even daarvoor ook te hebben ingebroken in een woning in de Boslaan in Moorsel. Daar zou hij geen buit hebben gemaakt. Beide eigenaars van de woningen waren op vakantie.

In zijn verhoor bij de politie gaf de man de beide inbraken toe.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal met braak. De 22-jarige verdachte werd op maandag 12 februari voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besloot de verdachte aan te houden. De verdachte verscheen vandaag voor de raadkamer, die heeft zijn aanhouding bevestigd.

De recherche van politiezone Voer en Dijle zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten