Persbericht - Mortsel/Puurs-Sint-Amands - Arrestaties in onderzoek naar aanslagen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In een gerechtelijk onderzoek naar aanslagen in het criminele milieu werden vandaag een 29-jarige man en een 29-jarige vrouw gearresteerd. De vrouw zou vanuit haar functie bij een Oost-Vlaams gemeentebestuur verschillende adressen hebben opgezocht en doorgespeeld.

Dit onderzoek werd opgestart na een explosie in de nacht van 1 februari in de Vuurkruisenlaan in Mortsel. Daarbij werd een zelfgemaakte brandbom naar een appartementsgebouw gegooid. Niemand raakte gewond, maar er was wel materiële schade.

De slachtoffers waren nog maar onlangs naar dat adres in Mortsel zijn verhuisd. Bij onderzoek in het Rijksregister bleek dat de adresgegevens één dag voor de aanslag werden geraadpleegd door een medewerkster van het gemeentebestuur van het Oost-Vlaamse Lebbeke. Op basis van de logingegevens kwamen nog opzoekingen in beeld die mogelijk gelinkt kunnen zijn aan een vijftal ernstige reeds gepleegde geweldsincidenten. De vrouw zou de opzoekingen hebben gedaan op vraag van haar echtgenoot.

 De onderzoeksrechter gaf vandaag opdracht tot twee huiszoekingen in Puurs-Sint-Amands en in Lebbeke. De twee mensen werden gearresteerd en ze zullen worden voorgeleid.

 De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap van een criminele organisatie, vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuk wapenwet, schending beroepsgeheim, illegale consultaties en verspreiding van gegevens uit het rijksregister.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten