Persbericht - Oost-Vlaanderen - Cocaïne via Antwerpse haven: twee verdachten opgepakt dankzij Sky ECC

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van de invoer van drugs via de haven van Antwerpen. Eén van de verdachten was werkzaam in de haven.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen is op basis van de verwerking van informatie uit Sky ECC-telefoons in 2023 een onderzoek opgestart naar de import en uithaling van verdovende middelen via de Antwerpse haven. Het parket besliste om de onderzoeksrechter te Dendermonde te vorderen voor het verdere onderzoek.

Uit het eerste onderzoek bleek dat een kleine groep zich organiseerde om uithalingen van cocaïne voor te bereiden. Eén van de verdachten bleek werkzaam te zijn in de haven en voorzag de organisatie van de nodige informatie met betrekking tot onder andere de standplaats van de containers.

Op 5 maart 2024 heeft de FGP Oost-Vlaanderen twee huiszoekingen uitgevoerd, in Sint-Niklaas en Beveren. Bij de huiszoeking in Sint-Niklaas werden vijf gsm’s aangetroffen, een precisieweegschaal en zipzakjes.

Tijdens de actie werden twee verdachten gearresteerd. Ze werden beiden verhoord en de onderzoeksrechter te Dendermonde besliste om hen te laten voorleiden. De verdachte uit Sint-Niklaas werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De andere verdachte mocht beschikken onder voorwaarden, waarbij onder andere een havenverbod werd opgelegd.

Het onderzoek is nog lopende. 

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten