Persbericht - Schietpartij van gisteren in Vorst

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Gisterenavond op 19 februari omstreeks 20u30, kreeg de politie van Brussel-Zuid verschillende oproepen nadat er geweerschoten werden afgevuurd in de Victor Rousseaulaan in Vorst. Bij aankomst ter plaatse ter hoogte van een bushalte, vindt de politie een gewond persoon terug. Ook de hulpdiensten waren aanwezig en dienden de eerste zorgen toe aan het slachtoffer.

Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht en vorderde de eerste onderzoeksopdrachten. Zo werd er onder andere een gerechtelijke perimeter opgesteld en een ballistisch expert en wetsdokter werden aangesteld.

Volgens de eerste aanwijzingen van het onderzoek blijkt dat verschillende daders geprobeerd hebben het slachtoffer in een auto mee te sleuren. Daarbij zou geweld zijn gebruikt. Het slachtoffer heeft zich verzet. Tijdens het incident werden ook schoten gevuurd.

Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op waaronder ook schotwonden. Na verzorging ter plaatse werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De verdachten zijn kunnen wegvluchten. De vluchtauto werd deze ochtend teruggevonden.

Het parket van Brussel voert momenteel het onderzoek om de exacte omstandigheden van het incident te achterhalen. Het is momenteel niet duidelijk of dit incident iets te maken heeft met de schietincidenten van vorige week. Ook dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. 

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten